Thursday, April 21, 2011

Du kanske var på Dramaten

16 maj ska både musiker och skådespelare hylla älskade Sonja Åkesson på Dramaten. Det har gått ut ett pressmeddelande där det felaktigt står att jag ska vara med, det ska jag inte.

Dock: lova att ni går dit ändå! Vi hyllade Sonja på Södra Teatern för ett par månader sedan, det var fruktansvärt roligt och lyckat. Min egen personliga höjdpunkt på kvällen var när min fot förhindrade en betongdörr från att smälla in i Anna von Hausswolffs huvud. Sedan fick jag en kort kris då jag undrade om detta var anledningen till min existens, att det behövdes någon som just där i det ögonblicket råkade vara där, så att Annas otroliga stämma skulle få fortsätta spridas öfver jorden. Detta skulle i så fall innebära att min egen livsuppgift är över.

Här är Sonja-hyllningsskivan förresten, jag tyckte den blev väldigt bra.

6 comments:

Charlie said...

Det kanske var en del av din livsuppgift? Är väldigt glad att du var på plats med din fot så att både du och Anna kan fortsätta att sprida er ljuva musik över vår jord. Du kanske inte kommer att vara där men jag kanske kommer att vara på Dramaten. Vem vet?

Hoppas att uppgifterna stämmer gällande spelningen på Gröna Lund i alla fall. Så att jag och hundratals andra människor kan få se Säkert!-gänget live. Det är så härligt att se när du ler så där lite generat och blygt när publiken inte vill sluta applådera utan istället applåderar ännu mer och stampar i golvet, gråter, ler, visslar och skriker. Ni är så himla bra och så himla fina, förstår ni hur omtyckta och älskade ni är för musiken ni gör?

En annan sak också. 2006 var ett riktigt skitår för mig. Men din låt "2006" är ju allt annat än skit. Jag har aldrig fått höra den live och den svenska versionen är ju för underbar. Snälla, snälla, snälla sku inte ni kunna spela den på Gröna Lund? Jag skulle bli så himla glad, tänk 2006.

Kenneth said...

Hyllesten til Sonja Åkeson inneholder mange gode tolkninger. Kajsa Grytt – Utdrag ur Självbiografi og din egen tolkning av Åkej er to suverene låter. Anna Järvinen har også en stemme man bare må like.
Er Åkej en låt man noensinne vil høre "live" på en Säkert! konsert?

Anonymous said...

Hej A!

Inte för att det har något med det här blogginlägget att göra men...

Älskar din låt "Isarna" och tycekr mkt om rösten på tjejen som körar. Vad heter hon? Gör hon egen musik med? Var kommer hennes härliga dialekt från?

Hälsningar från en Säkert!-älskande familj!

//R

Anonymous said...

@Anonymous
Lovisa Nyström
Sök efter Two White Horses på Youtube. (Jag postade en länk, men kommentaren fastnade i spamfiltret).
Dialekten är väl Västerbotten.

Charlie said...

Kommer inte Lovisa från Sävar?

Anna said...

Missade dig på Södra Teatern, fast det är i mina hoods. Skit! Hoppas på fler spelningar. Precis upptäckt dig. Keep up the good work! Grymt!

About Me

för kontakt, maila skivbolaget Razzia: info@razziarecords.se bokningsbolaget Luger: robin@luger.se