Sunday, August 21, 2011

Brittsommar

Det är söndag kväll. Jag hade magsjuka igår. Det finns ingen i Sverige som blir sjuk lika ofta som jag. Jag kollade på fem avsnitt av The Hills under tiden, ett avsnitt Teen Mom 2 och ett The secret millionare. Jag såg filmen Wolverine och två avsnitt av 30 Rock. Jag läste två kapitel ur Siri Hustvedts Den skakande kvinnan. Jag kände mig glad över att jag inte var en vargmutant, miljonär eller jobbade med mode. Sedan feberdrömde jag hela natten. När jag vaknade kändes det som att någon hade slagit mig i tolv timmar och sedan fört mig till ett reningsbad. Jag vaknade helt klar i huvudet.

Den här sommaren har varit fantastisk. Det var rätt svårt att överföra den här skivan till soliga festivalscener, Influensa är exempelvis ingen klassisk förfestlåt. Men ah, allt föll på plats. När vi vaknade på morgonen för att spela på Way Out Wests stora scen förra veckan kändes det som att vi rustade oss för krig. Episkt drog jag runt på Avenyns gator själv, för att bygga upp stamina nog för detta slag. Sedan var det inget slag, det var en fest.

På lördag gör vi vår sista spelning på länge. Vi spelar på Popaganda, klockan 18.30. Vad vill ni höra?

38 comments:

Hanna said...

Arjeplog (på svenska)! Och allt från Facit, utom När du dör, för den känns inte så festlig. Det vore också kul om du översatte I was definately made for these times (om du inte redan gjort det), min favorit HS låt. Ser fram emot att äntligen få höra er live! P.s tack för att du har introducerat mig för 30 Rock och Tina Fey, hon är så fantastisk.

David said...

Allt som är ditt, Isarna, Sanningsdan och avsluta med Tyst nu.
Det kommer bli magiskt på lördag, älskar dina låtar <3

Pucko said...

2006 på svenska! Du kanske var på Holmön, Rotary, Riot, Allt som är ditt!!!!, Ner i gruvan osv osv. Du vet dom där låtarna du inte brukar spela så ofta (eller aldrig) live. Men det är väl lite önsketänk från min sida, grejen är väl lite att man ska ge det de flesta vill ha. Men Eftersom jag är så nördig så vill jag höra de där låtarna som typ aldrig spelas. Men ja.... Du kan väl tänka på saken? (Jag fick förresten med mig ett av dina papper från väddö (det är en kaffefläck i ena hörnet på det xD) De låtar som var nedskrivna på pappret var Arjeplog på svenska och 2006 på svenska (så du kanske hade tänkt att spela 2006 på väddö fast det blev aldrig av? om så var tanken så tycker jag att du borde spela den på Popaganda!). Jag kommer att stå längst fram i mitten med min käre nördkompis Tekla (som alltid^^) och kanske slänger jag upp en och annan Skotte på scenen! Haha xD KRya på dig så ses vi på lördag!! / Charlie

Rebecka said...

Allt som går att dansa till! köttet är svagt. Någon gång måste du bli själv för att den och Får jag har varit den här våren/sommaren för mig.

Men egentligen är ju all din musik typ det finaste jag vet.

Anna said...

Åh, skulle vara trevligt att få höra November live, fast det kanske är lite fel månad för den (men den är bara så fin!). Faller isär, fast den kanske är för jobbig för att sjunga live. Också skulle Vi Tror Att Vi Har Någon Makt Alls och Heaven's On Fire-covern vara mycket fint. Av skivlåtarna vill jag gärna höra Isarna, Fredrik, Det Här Är Vad Dom Säger, Sanningsdan, äh vadsomhelst blir fantastiskt egentligen!
Tack för att ni kommer till Popaganda, ser hemskt mycket fram emot det.

Lort-Titus said...

Skulle vilja höra att ni säger att ni kommer göra en exklusiv spelning för mig och mina vänner i höst eftersom ni inte spelade någonstans i närheten av där jag befann mig varken i höstas, vintras, våras eller nu under sommaren. #hataattbooffside

Närå. Men för att vara någotsånär allvarlig för en sekund tror jag att de av mina bekanta som ska på Popaganda blir nöjda alldeles oavsett vad de får höra.

amy said...

skulle hemskt gärna vilja höra tyst nu, den känns viktig. fast honung är nog ännu viktigare när jag tänker efter men den förväntar jag mig nästan få höra utan att be om den. åh jag ser så fruktansvärt mycket fram emot lördag!!

Pucko said...

Okej här kommer några låtönskningar:

- Heaven's on fire
- Arjeplog (fast på svenska)
- 2006 (fast på svenska)
- Ner i gruvan
- Åkej
- Hultsfredsversionen av "Isarna" (snälla?)
- Rotary
- Allt som är ditt (repris på Popa '08)
- Vi tror att vi har nån makt alls
- Faller isär
- Du kanske var på holmön
- Fredrik
- Riot
- Köttet är svagt
- Min hemstad
- Generalens Visa
- Jag vill inte suddas ut
- Släpp in mig
- Claes Elfsberg-låten

Om du spelar typ dom här låtarna så LOVAR jag att ge dig en årsförbrukning av Skotte!

Pucko said...

Spela Stetoskop!!

twitter.com/detnyasvart said...

Det kommer bara leda till nått, tillsammans med Krunegård! :)
Annars vore det roligt att höra generalens visa.
Du är bäst!

Emeli said...

Sanningsdan. Fredrik. Köttet är svagt. Dansa fastän. Och jag grät mig till söms.

Förresten, käraste Annika, jag vill skicka in en bild! "I dared to". Finns det fortfarande tid? Vilken adress ska jag skicka till?

Kärlek

FredrikH said...

För varje hjärtslag!!!

c said...

the quiz, någon gång måste du bli själv, sanningsdan, honung åh. allt med dig är ju så ofantligt bra egentligen och jag kan knappt förstå att jag ska få se dig live. du är tonårstidens trygga vrå och har varit det sen 15års ålder. nu är jag snart 19. och det är nu i helgen jag kommer att se dig för första gången. ganska knäppt egentligen. du är höjdpunkten iaf!
du och henke

fred
/c

Emma said...

Någon gång måste du bli själv.

SNÄLLA.

Fanny said...

Isarna och det kommer bara leda till något ont. Och köttet är svagt! Och jag blir världens lyckligaste om du spelar 2006 på svenska. Längtat efter att höra den igen sen du körde den på din första turné!

Becca said...

3 månader sen idag, jag måste höra den. Samt Isarna och Sanningsdan

Malin said...

"det kommer bara leda till något ont" - vill jag jättegärna höra!

Anonymous said...

I Wonder Who Is Like This One!

Erik said...

Det här är vad dom säger och b-sidan Det var tre månader sen idag...

Skulle göra en resande Umebo mycket lycklig!

Anna said...

Jag vet att du kanske inte alls tittar på denna kommentar men det vore fint om du gjorde det. Du är anledningen till att jag går en singer/songwriter linje på gymnaiet för du har visat att det går. Det går att göra det man vill, typ! Och du gör det så otroligt bra! Jag förstår inte hur du kommer på de grymma texterna me jag är väldans imponerad av det!Fantastiska musiker! Jaag tycker defintivt att du ska spela någon gång måste du bli själv som du inte alls spelar live ofta. Och spela den med fullt komp och gör den bara så sjukt nice som bara du kan. Nåväl, utan dig skulle jag lagt av med musiken för ett tag sedan. Men med både hello saferide och säkert har du och bandet så klart, peppat mig att bara vilja bli lika bra!

Anonymous said...

Riot
Rotary
Köttet är svagt (HELST)
Och jag grät mig till sömns... (näst helst)

!!!!!!!

Pucko said...

Alltså Annika, spela vad ni vill, du kan stå där och prata i en timme om du vill, det är också great. Så länge du, Lovisa, Frida, Daniel, Mats, Jakob och Hoja står där tillsammans på scen så kan det inte bli annat än great (så länge Hoja låter bli att snubbla och ramla omkull xD).

Vi ses snart!

Anonymous said...

2006 på svenska- JA!
rotary
jag blev som kvar
sen kan ni spela allt annat också

ottilia said...

spela allt!!!! annars skulle det vara fint att höra stetoskop, influensa och får jag. åh <3 annika du är världens bästa!!

ottilia said...

FÖRRESTEN! vad är detta??
http://www.dn.se/kultur-noje/musik/har-ar-hostens-hetaste-skivslapp
är det vad du pratade om i dom kallar oss artister? att översätta säkertlåtar till engelska?

kärlek.

Miriam said...

Du var magisk ikväll, du kändes 100 % äkta och jag blev bara så lycklig av spelningen. Tack för en oförglömlig kväll!

Emma said...

Hej Annika! Jag tycker Can I projektet är väldigt fint och bra och skulle vilja länka till det på min blogg och skriva några rader om det. Undrar om jag kan använda någon eller några av bilderna då (våga bilderna) men så klart ange vem som har fotat och så länkar jag ju till sidan där de ligger. Är det okej? Hittade inga kontaktuppgifter på sidan för att fråga.
/Emma

Frida Nilsson said...

ANNIKA!!! DIN NYA SKIVA ÄR SÅÅ BRA!!! UNDERBARA DU!
Har precis flyttat till USA för att plugga, så det känns lite speciellt att min favoritskiva kommer på engelska. Åh, tack tack tack för musiken! Hoppar runt av glädje! Du fyllde hela Florida med solsken mitt i regnet efter Irene. tacktacktack

Amanda said...

Tänkte bara tacka för Säkert! på engelska, hur bra som helst!

Therese said...

Sitter här och lyssnar på Säkert! på engelska för första gången. Och andra, och tredje... Fick gåshud redan av svenska texterna, men shit alltså va imponerande duktig du är som lyckats överföra samma känsla till engelska!

Anna said...

Tänkte bara säga att:

1. Jag gillar Säkert! På Engelska starkt, trots att vi redan har låtarna på svenska. Menar inte att jag tycker mer om de engelska texterna än de svenska, det är bara så fint att ha båda två.

2. Det var nästan en vecka sedan nu, men jag måste ändå få tacka för Popaganda-spelningen. Ni var makalöst bra. Och fina! Tack så hemskt.

Cissi said...

Kikade just på Annika hos Niklas Strömstedt och är helt tagen. Hon är så briljant och extremt rolig! Har alltid varit imponerad av musiken, texterna och minns att hon gav morgonpasset guldkant, men ändå blir jag överraskad av hur mycket jag tycker om henne när jag får en större dos än en kort intervju någonstans. (Gud, vad konstigt att skriva om Annika när jag vill rikta mig till henne och vet att det är Säkerts sida det här. Skit samma, övergår till direkt riktning istället)Ville bara säga att jag är en av dem som kopplar färger till ord eller stämningar. Tydligast för mig är färg- och veckodagkopplingen; måndag=blå, tisdag=gul, torsdag=gröntonad....Har annars ett liknande tänk kring siffror där olika siffror är manliga eller kvinnliga och har olika relation till varandra (ett superkomplicerat system som ändå ger mig ett otroligt bra sifferminne...). Någon annan? Kram

Anna said...

Jo men Cissi, jag kopplar också ihop vissa ord med färger. T.ex. vissa veckodagar, fast min tisdag är blå! Av någon anledning har skolämnen starka färger för mig. Förra veckan i skolan skrev någon ordet "Matte" i gult och "Svenska" i blått, det gjorde ont i mig eftersom jag är säker på att det är tvärtom, alltså att svenska är gult och matte blått.

Jag kopplar inte ihop melodier med färger jättemycket, men vissa låtar har en väldigt tydlig färg. En sådan låt råkar vara God Only Knows, den är helt klart solgul.

Sedan det där om siffror, jag tänker mig inte dem som manliga eller kvinnliga men däremot som onda eller goda. Kniv och gaffel har dock olika kön, fast mer som ting än som ord (Kniv-Manlig, Gaffel-Kvinnlig).

Allt det här låter nog som sagt rätt stört för många men jag är glad att det finns andra som kan förstå och känner liknande! :)

Anonymous said...

Hej! Vad roligt med flera som har synestesi. Jag brukar aldrig tala om det, för folk tror att man sitter och hittar på, eller blir så intresserade att det känns pinsamt. När jag var liten trodde jag att det var så för alla...

För mig är det tydligast med färger på begrepp, som veckodagar och vissa former. (Fredag=Gul, Fyrkant=mörkröd)
Vissa ljud och ljudbilder känns i munnen, ibland som smaker, eller minnen av smaker.

/Mika

Sanna said...

hörde du när jag ropade att du gärna får föda mina barn? du kanske får höra det en del men jag såg och lyssnade på er på way out west, det var också då jag ropade det. erbjudandet kvarstår förmodligen en längre tid. min mamma är från frösön och jag vill nämligen inte tappa kontakten med lövsta, bp eller gustavsbergsbacken. fast främst gäller det att du är så respektingivande, det är en viktig del av ett barn har jag hört förstår du

blåmesen said...

Hej Säkert!
Jag upptäckte just att julsången du la upp här förra året (Du är inte själv) har försvunnit helt från Internet.
Jag saknar den.
Mycket.
Om det finns någon som helst möjlighet att på något sätt få tillgång till den igen skulle jag vara väldigt tacksam.

Ha det fint!

Pucko said...

@Blåmesen här har du!

http://www.youtube.com/watch?v=fQXODkrA2tM

Ha det fint!

Anonymous said...

Fann ingen annanstans att göra ett avtryck, gör det här nu.

Såg dig på popganda. Jag skäms fortfarande att jag bara kunde tre låtar av de alla låtar du sjöng. Och för några dagar sedan så sade min syster att under en sång så såg du oss sjunga och att du log mot oss. Tyvärr var jag fullt upp med att försöka dansa tillsammans med ett kravallstaket (inte det bästa) så jag såg aldrig det. Men det gjorde mig väldigt glad eftersom det var min första konsert med dig och förhoppnings vis inte den sista.

Tack och Adjö.
/Frida

About Me

för kontakt, maila skivbolaget Razzia: info@razziarecords.se bokningsbolaget Luger: robin@luger.se