Wednesday, July 30, 2008

Nu har ni att leva upp till

Nu börjar det trissas upp! Efter Trästock (som jag dubbade en av de fem roligaste spelningarna någonsin) kom Visfestivalen på Holmön (DEN roligaste spelningen någonsin). Det började med att vi fick nybakade bullar och bodde i en gammal skola. Sedan fick vi spela efter vislegendaren Dan Berglund.
Vår spelning började lite sävligt med att en del 50+are (mest mentala 50+are) höll för öronen för trummorna och beatsen. Sedan hände något mitt i "Allt som är ditt". Thorbjörn Näsbom gästade på fiol och helt plötsligt ställde sig alla upp och skrek. Till extranumren dundrade tre generationer visentusiaster fram till scenen. Jag började grina av lycka. From nu blir det nog bara visfestivaler, eller bara Holmön.

Östersund (på fredag), hur ska vi toppa det här? Vi ska göra vårt bästa.

Sedan har vi även beslutat att spela på badfesten Popaganda i Stockholm den 29 augusti.

26 comments:

J said...

det var så bra och jag är så glad att jag var där. tack! :)

Evelina said...

Jag är löjligt glad att jag var på trästocks och såg er spela! Det är helt klart det bästa jag gjort på.. tja, jag vet inte HUR länge.
Jag kan ju inte annat än att tipsa er om att komma upp fler gånger och spela på Trästockfestivalen.
Tack för en oerhört bra spelning den där eftermiddagen.

Ida said...

imorgon tar jag natttåget upp från örebro. så vi ses på fredag!

adam said...

"Sedan har vi även beslutat att spela på badfesten Popaganda i Stockholm den 29 augusti."

oh my god. lovelovelove!! :D

Anonymous said...

ÅÅÅÅÅ! Jag vill ju också. Får nöja mej med lite sommarprat på fredag, längtar :)
Du är bäst Annika.. bäst bäst bäst!

Anonymous said...

bara att komma till göteborg också :(

Anonymous said...

typiskt att jag missade Holmön, lät ju inte helt fel.

Arvid said...

"Badfesten" hade redan en sjukt imponerande lineup och nu när ni och embassy är utannonserade så kan jag bara konstatera att denna väldigt lilla festival kommer klå de flesta stora i sommar.

Anonymous said...

Tack för ni kommer till STHLM!!! fast jag hoppas att det inte är 18-årsgräns bara :/ hmm måste kolla upp det där annars planakr jag in eller nåt!!! Måste få se er.
Annika, du är den enda som finns i min mp3, tankar och hjärtslag just nu. DU är sjukt grym. Hoppas att vi kan ses en vacker dag och jamma lite. Kram Kram/Camilla.

lisa said...

Ja Holmön, det minnet kommer jag leva länge på. Det var den ultimata sommardagen- hav, sol och ljummen öl, och sen underbara Säkert på det! Tänk så fint det blev. Tack så himla, himla mycket. Lev väl!

Ia said...

Kom till Way out West!! :) :) :)

Robban said...

vi som dansade på allt som är ditt tackar för en grym spelning, hoppas du kommer på täfte nästa sommar :)

Anonymous said...

allvarligt, hörde ditt sommarprogr och så skön demon till vi kommer att dö samtidigt var, så mkt bättre än producerade versionen...........

Johanna said...

Åh Annika vad glad jag blir när jag lyssnar på ditt sommarprogram! Jag börjar också grina till Survivor, fast det är ganska hemligt. Jag var typ tio år och mobbad när den kom och köpte singeln en regnig eftermiddag i Falköping då det var marknad (årets höjdpunkt) och alla andra gick två och två med sina bästisar och jag fick vara helt ensam. Sedan tänkte jag att alla andra kunde dra åt helvete och gick till Bokia och köpte två tvilling-böcker. Varje morgon innan jag gick till skolan i några veckor därefter spelade jag låten så högt jag vågade.

Sarah said...

Bästa sommarprataren någonsin.

Anonymous said...

låg på stranden och hörde dig prata, och jag började gråta till survivor OCH god only knows, bakom mina solglasögon. stort tack för ditt fina och inspirerande program // Linn

Matilda said...

Det avr underbart på holmön! Så häftig känsla då alla började strömma fram och dansa, unga och gamla. Dte avr en gubbe i 60års åldern som satte kepsen bakofram och började dansa xD

Och ni var så bra!!

Anna said...

Ni var så sjukt jävla bra på Holmön! Vi var några av de yngre förmågorna som stod och trängdes framför scenen :) Hoppas verkligen vi ses där nästa år!

Ulrika said...

Tack för den fantastiska spelningen i Badhusparken igår.
Du/Ni var helt outstanding!
Hoppas att få se dig på Popaganda oxå!

Karin Maria said...

Hej Annika!

Jag är så väldigt glad över att du skriver musik som du delar med dig av. I går var du sommarpratare, vilket också gör mig väldigt glad. Jag stod i disken och sköljde av tallrikar med kleggigt pulvermos i en skabbig restaurang. Jag glömde av att snurra på frekvensratten till p1 klockan 13.00 och blev arg på mig själv. Sedan släppte irritationen när jag insåg att det fanns ännu en möjlighet på nätet.

I varje text du författar så finns det minst en mening jag kan känna igen mig i. Bara en sådann sak som att jag tycker att fötter är läskiga. Speciellt mina egna. Dina texter har fått mig att också lyssna nogrannare på andra texter och jag är stundtals lite ordgalen. Tack!

Mest drog jag på smilbandet när du pratade om att dela in ord i färgskalor. Jag kommer inte ens ihåg vad du sa att det kallades nu. Just ord har jag aldrig medvetet funderat på det sättet med. Men jag använder färnyanser som minnesregel och började med det som barn när jag var drillflicka och skulle komma ihåg alla dansprogrammen. Ingen förstod hur jag menade när jag skulle förklara hur jag aldrig glömde programmen, men det spelade ingen roll för det funkade för mig och det var det som var viktigt.

Jag vet inte varför jag skriver det här. Jag satt och försökte författa ett blogginlägg, men jag kan inte skriva ord och höra dem samtidigt. Jag vill nog mest säga TACK för ett underbart bra sommarprogram som får mina virvlande tankar att virvla ännu lite mer.

Ha det bra!

Räul said...

Hæ Annika!... þú er svó cute og hress!!!... stórfenglegt tónleikar...

kýss frá Mexiko

Anonymous said...

Hej! Tycker inte alls om idén om att bara spela på Holmön, eller bara på visfestivaler. Tycker faktiskt du försummar oss i södra sverige som det är..
Tackar för sommarpratet, fick lyssna igen på nätet iom att radion inte ville fungera ute på en ö i skärgården. Men mycket tankvärt och hörvärt var det, intressant att höra världens bästa låtar enligt Annika..
Ska du inte på kompledigt i Köping förresten?/Ola

pontus said...

Mycket bra sommarprat, precis så som det skall vara. Jag går och tycker synd om mig själv för att jag missar popaganda spelningen, och hoppas innerligt på en till säkert spelning snart. Annars är det väl bara att längta till i höst och Hello Saferide skivan

Melan said...

Skulle bara säga att ditt sommarprogram var grymt bra!
du är gryyyyyyyyyM!

Daniel said...

Väldigt intressant sommarprat, tack!
Vill för övrigt också vädja att du kommer och spelar lite mer söderut, typ Skåne, lite oftare :)

Anonymous said...

Bara för att du är så bra har jag broderat dig här:
http://broderihoran.blogspot.com/2008/08/broderihoran-broderar_06.html

About Me

för kontakt, maila skivbolaget Razzia: info@razziarecords.se bokningsbolaget Luger: robin@luger.se