Monday, June 16, 2008

Ett brev

Hej, är allt bra? Jag mår fint. Vi spelade på Hultsfredsfestivalen i fredags. Älskar Hultsfred. Det var svårt att spela på en scen som är byggd för arenarock när man är van att spela på popklubbar och folkparker, men förbannat roligt var det. Fia Janninge gästade på fiol och Markus Krunegård på sång. Helena Hansson heter geniet som gjort scenografin på temat norrländsk sommarstuga. Du var ju inte där, men drick två folköl, häll lite regnvatten på dig och titta på det här:

Så är det som att du var med.


Med i bussen hade vi dom här tingen:För vi fick oss en guldskiva i torsdags. Det är helt sanslöst att nog många har KÖPT skivan för att vi ska få oss en guldis. Jag trodde inte man fick guldisar längre. Alla som har köpt skivan får härmed en prick i himlen.

Jag träffade två tjejer som heter Polly och Dolly också, de gav mig en förlovningsring som jag nu skäms för att jag tog emot, den är fin och dyr, i silver och allt! Om du träffar Polly och Dolly kan du väl be dem att maila sin adress till sakert@gmail.com så ska jag skicka tillbaka den.

Sedan hörde jag lite på Rufus Wainwright och grät för att somliga föds med vibrato och andra inte. (Jag hann också höra lite Palpitation - http://www.myspace.com/palpitationband - de var riktigt bra, jag ska se hela spelningen på Storsjöyran i stället.)

Vad har du gjort?

Kära hälsningar, A.
26 comments:

Adam Tiwe said...

Jag har saknat dina fåtaliga bloggposter, undrat när i helsike man kan se dig utan att det är en 20-årsgräns på spelningen eller på en obskyr festival hundra mil bort och druckit alldeles för många latte på alldeles för många stockholmsfik.

Kram

A in Stockholm Sjöstaden, Sthlm. said...

Åh.

Du är min största förebild inom musiken men också som människa. Shit, du har gjort mitt liv så lätt. Tack Annika!

Jorunn said...

Ni gjorde min Hultsfred! Bästa spelningen. Hade inte trott annat heller!

Kanot said...

Vad jag gjorde? Jag var på en festival i Småland där en underbar människa gjorde min dag med att göra en cover på "My Hometown" på svenska. Det var fantastiskt roligt.

Danne said...

Tack så sjukt mycket för spelningen på Hultsfred! Jag rös mig igenom hela konserten och va på bristnings gränsen till att börja gråta. Vart kan man se dig mer i sommar? Tack <3

Moa said...

Både detta och förra året var du hultsfreds höjdpunkt för mig. Jag bara älskar att dansa och sjunga till din musik! Du är helt fantastisk Annika!

Clara said...

varför varför varför varför kommer ni inte till fred och kärlek festivalen? det skulle vara så komplett då.
ta med guldisarna vettja!

Anonymous said...

jag var visst det där. tack. du är en fantastisk storasyster för alla fjortisbrudar och en inspirerande medsyster för oss som på olika sätt arbetar för att tonårstjejer ska känna sig sedda, hörda och trivas hyfsat bra med livet. grät när du sa "var rädda om varandra ikväll"

Arvid said...

1. De tre (om jag räknat rätt) nya låtarna som inte är med på Säkert!-skivan MÅSTE släppas på något sätt! Lalalala-låten är så jädrans fantastisk! Snälla, snälla spela in en version och släpp så man kan ladda ner på myspace, om det nu inte kommer en till skiva.

2. Var riktigt trist att du inte kunde dyka upp på Firefox AK-spelningen. Men spelningen dagen innan var bra trots allt =)

linda said...

Jag jobbade medan ni hade det roligt på Hultan. Men å andra sidan kommer du ju till Trästock och Holmön snart. Då kommer jag!

Martina said...

Jag arbetade med svårt sjuka patienter.

I går fick jag en ros av en anhörig.

Sedan har jag precis rakat mig under armarna. På så sätt kanske jag slipper duscha.

Och så spelar jag ett ordspel på datorn. Så jag inte ska bli dement.

Tack för att du sprider glädje.

Popman said...

Jag var där, jag stod vid staketet, på högra sidan av "utbuktningen" från ert håll sett, jag tror du såg mej, det kändes fint.

För övrigt håller jag med Arvid om att det var trist att du inte kunde medverka vid Firefox AK:s konsert. Mycket tråkigt.
Men hoppas du är frisk nu, det är jobbigt att vara sjuk.

vision said...

hehe skojigt att du lånade min video, jag trodde du tog illa upp när jag spelade in dina konserter. nu är du skyldig mig en fika ;)

Anonymous said...

Hej! Du spelade nya bra låtar på Hultsfred. När kan jag få tag på dom och hur?

Mvh Daniel

F Ö R L O R A D FILM said...

Jag har varit förbannad över att jag inte fått filmstöd från VÄXTHUSSTÖDET och FILM STOCKHOLM.

Men men.. Tur det finns bra någorlunda bra inspiration inom musiken som kan ge en tanke eller två och gå vidare. Svensk film borde kolla mer mot musiker i hur de lyckas.

I övrigt så är svensk film så oerhört bra på att dela ut sina pengar. Det är ju därför vi har så förbannat bra film här i Sverige. Och så kan vi alla bli knullade med Beckfilmer i alla dagar och så är allting bra. För det enda svensken vill se är ju Beckfilmer. Eller så inte.

Nä. Det det var inte bittert. Det var ett konstaterande!

Rock on! Bra konsert på Debban!

Time to move and work.

Fia said...

Hej du!

Vad jag har gjort...?
- har hittat din blogg
- jobbat på byråkratjobbet
- glatt mig åt att du ska delta i sommarklassikern på radion (tänker alltid på somrarna i köket på caféet när jag lyssnar på det)
- funderat över midsommarplanerna.

Idag hörde jag tre tjejer som lite blygt spelade en Hello Saferidelåt på shoppinggatan här i Götet. Då blev jag glad och lite varm om hjärtat.

Ha det fint!

fia said...

Äsch, glömde ju att säga grattis!

Emma said...

Jag missade hultsfred, sad but true. ännu värre att jag kommer missa storsjöyran också. jag får nöja mig med säkert i ipoden och en glass i handen

Amanda said...

Samma kväll som du spelade på hultan satt jag i min ensamhet framför datorn och tittade på mina älskade inspelningar på dig i tältet på way out west. alltså den konserten ger mig fortfarande gåshud, det var så underbart. Så trots att jag itne lyckades ta mig till Hultsfred så var jag ändå rätt nöjd där framför mina inspelningar!
Nu sitter jag och tittar över min ekonomi, vore ju fint att åka till yran. Om det finns några biljetter kvar vill säga. Jag vill verkligen!
Säkert! och lars w under samma helg, det låter som himmelriket om jag ska vara ärlig.
Ha det så bra i sommar så ska jag försöka att pallra mig till östersund.

hejhej

räjtch said...

Hej!
jag måste bara få veta vilken dag ni ska spela på trästock. Fredag? Lördag? Snälla inte Torsdag.

åh by the way, tack för alla låtar och alla ord som satt sig i min vardag.

puss!

/Rakel

Matilda said...

Underbart att du skriver i din blogg! Kolalr den varje gång jag är inne på intenet i hopp om att nytt inlägg (eller ännu bättre än ny låt) ska ha dykt upp!

Kommer och ser dig på holmön och kanske trästocksfestivalen. längtarlängtarlängtar.

Skäms för att jag inte köpt din skiva, ska göra det då jag sålt ltie kaniner kanske, eller vid nästa månadspeng.

Håller förövrigt med om att du måste släppa de låtar som itne är med på skivan.

Pontus said...

Annika, ska du vara med på allsången? Ge oss info.


http://www.aftonbladet.se/nojesliv/article2739409.ab

Subo said...

Åh!!! Fan den absolute bästa spelningen på Hultsfred. Och sedan kort tillsammans med dig och en kram på köpet backstage. You made my day.

Agnes said...

..Måste bara tillägga att "det kommer bara leda till nåt ont" med Markus Krunegård var helt MAGISKT!!<3

Nätet är platt said...

Då har man en prick i himlen då

lea said...

jag missade många spelningar för att va en kille jag trodde var fin men inte var det egentligen.

och var lite småledsen för att annika blev sjuk och inte kunde gästa firefox ak's spelning.

About Me

för kontakt, maila skivbolaget Razzia: info@razziarecords.se bokningsbolaget Luger: robin@luger.se