Monday, August 13, 2007

Tack.

Den här sommaren, den har gnistrat som diamanten. Som vanligt lär jag väl inte uppskatta det helt förrän långt efteråt.

Tack, Göteborg, för att vi fick avsluta sommaren med den roligaste och bästa spelningen av de alla. Ni som lyssnade, jag har aldrig varit med om maken till hur ni lyssnade, ni skrattade på rätt ställen, grät på rätt ställen och skrek på rätt ställen, att ni skrek överhuvudtaget!

Tack, alla som har köpt biljetter hela sommaren för att höra och tack ni som har kommit fram och peppat efteråt, tack särskilt ni som har berättat saker om er själva, ni har berättat att ni har blivit ihop och gjort slut och gift er och gråtit till vår gamla skiva.

Tack, Martina, Daniel, Fredrik, Hobbe, Sparven och alla andra på Razzia,
Jesper, Peter, Linn och Luger,
(Om det inte var för Jesper hade det inte blivit någon turné, det är inget jag bara säger utan han har bokstavligen och psykologiskt tjusigt lurat mig in i det och det är jag mycket glad för.)

Tack, alla på folkparksturnén. Om man fick välja skulle man åka runt med Riksteatern, Salem och Moneybrother hela livet, och Emma skulle ge en grönsaksstavar och korsisontabletter och Laima skulle stämma ens gitarr varje dag. (Misstänker tyvärr att ex Laima och Emma har andra planer för sina liv)

Och mest av allt TACK Henrik, Mats, Daniel, Lovisa och Jakob, och Johannes, och Gertz. Gotte, Martin och Markus som gästat ibland.

Och tack Annika, tack för att du har presterat så fantastiskt i sommar trots att du egentligen är för lat och blyg för det här. Jag är less på mig själv nu, jag ska åka till Lappland och röka fisk och tänka på normala saker. Jag ska läsa klart Åsa Larssons tredje och min biografi om Shane MacGowan som jag köpte i Irland, Shane fick sin första grogg som typ fyraåring av sin faster.

Hejdå från Säkert!, vi ses möjligen igen, någon gång.

40 comments:

Karolina said...

Ja tack Annika! Och tack Jesper också, verkar det som.

Anna said...

Och tack som fan.
Du såg kanske hur jag grät på är du fortfarande arg?, det var jävligt underbart.
Om du läser så skrev jag en blogg om det aswell.

Fy fan vad du är underbar.
Om säkert! försvinner är jag dödsdömd.

Asha said...

Tack för Göteborg! Och säg att vi ses igen. Snälla?

miss w. said...
This comment has been removed by the author.
miss w. said...

åh tack tack tack! det var så himlans nedrans bra. jag kunde inte låta bli att gråta på någon gång måste du bli själv (vilket jag vanligtvis försöker låta bli bland en massa folk) galet bra var det i alla fall. säg att det inte är slut, pretty please. http://misswaern.blogg.se/1186513613_owen.html

Karl said...

bästa ögonblicken i livet där i tältet i lördags.

lovisa , said...

Tack för att Säkert! skapades och gjorde mitt liv lite lättare att leva. Och tältet i göteborg är oförglömligt. Tack. På riktigt.

Asha said...

Nu blir det snudd på stalkning, men det kändes lite för fjuttigt att bara säga tack tillbaka. Tältet i lördags var wow!, toppen, tårframkallande, livsomvälvande och alldeles..., alldeles... underbart.

Terhi Alanko said...

Förra veckan damp Säkert!-CDn äntligen ner i brevlådan. Jag har gråtit och skrattat, kännt ilska och glädje. Sådana känslostormar som dina låtar ger mig är det sällan man får i en och samma förpackning. Tackar allra ödmjukast för spelningen i Kolbäck (igen) och hoppas få se dig igen i framtiden.

lotta said...

Tack själv Annika! Sommaren 2007 kommer jag nog för alltid att minnas som "stetoskop"-sommaren.

Olle said...

ända sen den släpptes har jag lyssnat på skivan i olagligt mp3-format, det måste jag erkänna. men efter spelningen på way out west i lördags fick jag ett ryck och sprang direkt bort till bengans lilla cd-tält i regnet och köpte säkert!-skivan. jag insåg att det var för bra för att inte ha på riktigt. kommer verkligen att sakna säkert! om det inte blir något mer i framtiden.

jag grät förresten också i tältet, men inte till samma låt som anna. för mig var det "någon gång måste du bli själv" som gjorde det. jag känner igen mig så otroligt mycket i den låten, tragiskt nog.

Viktor said...

Kan bara stämma in i tack-kören. Du/Ni var helt underbart bra i Göteborg. Hade rest från andra kusten bara för att få se dig i sommar, och det var så jävla värt det. Fyfan, jag finner inga ord. "Perfektion" räcker inte längre till.

Twisted logic said...

Ja, Tack ännu en gång! Det är helt sjukt men jag har drömt två nätter i rad att jag fortfarnade är kvar i tältet på WOW och lyssnar på er. blir lika besviken varje gång jag vaknar.

jag ber, sluta inte med Säkert!

Calaesclaes said...

Det är vi som ska tacka. Du gör världen lite bättre och vackrare, har du förstått det?

maja said...

Tack tack tack Annika för att du finns! Fan vad du är bra!

Emma said...

hjärta hjärta hjärta. :*

e. said...

har aldrig fått så många känslor på samma gång av nån musik som av din. annika du är underbar! skrek och grät och skrek och skrattade i lördags och det var så sjukt bra och snälla sluta inte!

hanna said...

tack annika. stod där framma i göteborg.
snälla sluta inte.
säkert är bäst.
du är bäst.

susanna said...

gud va vi grät! och skrattade! och dansade! ni är underbara! det var nästan så vi inte stod ut men det gjorde vi. jag tror knappt att så många människor gråtit tillsammans samtidigt. JAG VILL BARA TILLBAKA TILL LÖRDAGKVÄLLEN!

Anonymous said...

Goodbye Säkert! Hello Flumride!
(Hoppas inte din förkylning blev värre efter i lördags)

Enorm,enorm spelning på WOW
Tack!

/A

björnen said...

Way Out West-spelningen; jag säger bara en sak: Fantastisk spelning och fantastisk publik! Skön känsla när bägge bondar sådär! Ett perfekt sätt att avsluta en turné på, men lite ledsamt om inte fler får uppleva det. Är övertygad om att du kommer skapa fler storverk framöver, Annika. Ta åt dig och väx av berömmet. Och glöm inte njuta av den rökta fisken!

Oj, jag sa nog lite mer än en sak!

Kramar!
/Björn

Jonas said...

Var visst inte den enda med glädje tårar i Gbg ;) Underbart, det var jättefint. Det ska jag bära med mig länge. Tack!

John said...

Har fortfarande inte fått tillbaka rösten helt efter allt skrikande och sjungande i lördags:P
Så värt!

lovisa , said...

Jag har fortfarande inte hämtat mig från Säkert! spelningen i Gbg. Himmel, så bra det var.
Min högsta önskan nu är att du fortsätter ge oss spelningar, där man både kan gråta, skratta och skrika. Och helst så snart som möjligt :) har sett dig o bandet live 2 ggr, men det räcker inte. JAG VILL HA MERA. Jag vill känna att det finns någon som förstår, och upplever samma saker som jag, det du beskriver i dina texter. Jag blir tårögd bara jag tänker på "Någon gång måste du bli själv".
Tack. Tusen tack.

Sofia said...

tack fantastiska annika för den elektriska stämningen i lördags! jag får fortfarande ståpäls bara jag tänker på det. på återseende :) för du kommer inte kunna låta bli, eller hur!

Sandra said...

Åh, jag vill tillbaka till när jag såg er i trollhättan! Snälla, fortsätt skapa musik, jag älskar det!

Lisa said...

Jag kan bara instämma i vad de andra redan sagt, sällsynt bra konsert och en sällsynt bra stämning i publiken. Du skriver låtar som man kan relatera till, nynna till, gråta till, le till, som en mina favoritrader "Jag har sett Kjell Häglund, jag önskar jag var han". En konsert att minnas länge! Tack!

Anonymous said...

Säkert äger :D

mi said...

min vår&sommar har blivit så mkt trevligare&lättare tack vare säkert!-skivan. tack! tack från hela mitt hjärta.

missade spelningen i trollhättan pga var tvungen att joura på ett av de stora sjukhusen i väst...sedan fick jag ingen biljett till Way Out West pga min egen disträhet&dåliga planering. och nu har jag därmed kanske helt och hållet missat min chans att få se och höra säkert! live?!? snälla, kom tillbaka och ge mig och alla andra chansen att få höra säkert!. både live&och kanskekanske med några nya sånger...

Bella said...

Sverige behöver mer av Säkert! kom tillbaka snart, du grymma människa!

Calle said...

Jag är 17 idag men såg aldrig Säkert! i sommar. När jag fyller 35 vill jag kunna ta med mig mina barn på Säkert! ändå. För att de ska lära sig om livet och höra på bra musik, för din femte skiva kan inte vara sämre.

Jesper said...

Tack för en fantastisk spelning på WoW, och tack för en fantastisk skiva. Det var längesen en skiva lockade fram hela mitt känsloregister, och det var längesen en låt framkallade så många tårar som "Är du fortfarande arg?".

Snälla, låt Säkert! komma tillbaka, för det vore alltför sorgligt att aldrig få stå och sjunga med igen.

Du är underbar.

Sofia said...

Tack själv! Jag älskar din skiva och ni var underbara i Kolbäck! Fina minnen, tack för dom!

Jonatan said...

Hittade detta på You Tube nu. Respekt!! Annika du sjunger fantastiskt! Lite ord glöms bort men vad gör väl det??

http://www.youtube.com/watch?v=viHsolUbWHk

E said...

Annika.. Säkert! har varit mitt ledmotiv den här sommaren. Känns svårt att förstå att hösten är på ingång. Men när jag spelar din skiva känns allt lite ljusare. Din spelning på Hultsfred var överlägset BÄST och VACKRAST av alla där.

Dina texter är sköra, mysiga, starka. Ja dom har allt. Sluta aldrig skriva på svenska!

Och en sista sak.
"Det kommer bara leda till nåt ont" är utan tvekan världens bästa duett. Hälsa Markus det!

kram E

Anonymous said...

Maybe i'm off topic...i was in Stockholm the first week of august, and i've buyed your cd, great music!

LB

Karro said...

Underbart grym skiva, jag är nu klar med min lilla uppsats om "allt som är ditt"som jag bara älskar, å som har hett mig massa pepp å energi (inte bara för uppsatsen). Du gav mig inspiration i sommar Annika, tack för det:) tänkte att jag ville skicka den till dig, men hittar ju ingen adress ju (utom en p3 adress som kanske inte används).

När kommer du till Umeå??????

Goran said...

Jag tror jag är kär i dig Annika!

Alex said...

Tack själv Annika & co! Såg Säkert! på skansen och det var skitbra, skulle ju se Saferide på WoW men vägbyggen och långa entréköer satte stopp för det. Nåja, nån annan gång! :)

Anonymous said...

Tack själv!
Göteborg

About Me

för kontakt, maila skivbolaget Razzia: info@razziarecords.se bokningsbolaget Luger: robin@luger.se