Tuesday, June 19, 2007

Tack!

Premiären på Hultsfred gick som vi förtjänade. Dvs bra. Till alla som undrat är det Kina Jönsson som har gjort våra snygga kläder, jag ska länka till hennes sajt när hon får upp den. Jag har inte hittat någon bild på oss alla, men här under är en på mig och lite Lovisa. (Foto av Jesper Frisk på Rockfoto.)
Martin Hanberg, Markus Krunegård, Gotte Ringqvist och regne
t gästade.

Det bästa omdömet är från en tidning som tycker att jag sände ut mig själv förbehållningslöst. Jag vet inte riktigt vad det innebär, men jag ska försöka fortsätta med det.


I bilen på vägen hem diskuterade vi, förutom vem som hade sänt ut sig själv mest förbehållningslöst, huruvida det är ok att stava ordet "skilde" med J. Det vill säga: "Robinson-Buba skiljde sig från sin fru", är det ok? På ena sidan (det är ALDRIG ok med J) stod ordnazisterna Lovisa och jag. På andra sidan (även kallat "Vi som fortfarande lever 1720") stod Henrik, och Jakob, fast Jakob sällade sig inte dit förrän det visade sig att Henrik hade rätt.
Korrekt enligt SAOL kanske. Men vem stavar "skilde" med J annars? Det är ju ett helt galet agerande.

PS. Vilket gnäll det är på Hultsfredsfestivalen i år. Nag, nag, nag. Det regnade, så är det ibland. Gör en egen festival eller sluta klaga.

25 comments:

Anonymous said...

Ett plektrum i vänsterhanden? Är det en ny, världsrevolutionerande gitarrteknik vi får ta del av här?

Tell me more, tell me more...

Banangegga said...

Jag gnällde inte över huvud taget! Och jag knallade trots allt runt med feber och yrade. Tack för att du förgyllde min festival! Er spelning var magisk, och att jag senare på kvällen fick hälsa på dig gör att jag fortfarande hoppar jämfota när jag tänker på det! Tack för att ni inte stal min kamera och sprang iväg, för bilden blev fin. :)

Gällande stavningen på "skilde" så är det ju självklart att man inte kan blanda in något J där. Menar du verkligen att SAOL godkände det?

Förresten, var fick ni Robinson-Buba ifrån? Du kan väl inte mena att de fortfarande skriver om honom?

Covern på "2006" av en annan mycket bra svensk artist (som dumt nog bara gör en livespelning i år!) var överraskande bra! We like.

charlie said...

Efter att jag fick se Laakso-Markus och dig i duett slutade jag klaga, MAGISKT!!

Herre i hatt, mitten längst fram. said...

En av de på förhand fem mest intressanta spelningarna, som tveklöst också i efterhand känns som en av de bästa. "Vi kommer att dö..." och den vilda dansen som följde blev höjdpunkten.

Skönt att regnet kom och sköljde bort glädjetårarna, det hade inte alls varit så macho om någon sett dem.

Du ÄR bäst!

Ellen said...

Tack själv! Defintivt i topp fem var ni. Bara total lycka trots alla "depp-texter"...
Tycker jättemycket om dig och att du är språknazist gör inte saken sämre...hehe.

Lovisienstadt said...

hahaha, är stolt att tillhöra OUMBÄRLIGA. vi vinner varje gång.

Rich said...

35 år och lite musiktrött... min 13-åriga dotter var med mig på sin första hultsfredsfestival och släpade dit mig till "Säkert"... Hade P3 slölyssnat på "skjutas" låten.. men inte ens reflekterat över texten... Men på festivalen blev jag så jävla glatt överraskad... vilken jävla bra spelning... Äntligen något som kändes friskt och fräscht... Tack för en av de allra bästa spelningarna jag såg i år på Hultsfred!! Lycka till med parksommar turnén... Tyvärr är vi på Öland när ni spelar i vår hemstad Höganäs!! Typ man missar det största som hänt där sedan Kal P Dal lirade 1977....

Sfsr said...

Näst bäst på Hultsfred i år, lätt! Bäst var Goose, så jag hoppas att ni såg dom ;D Om jag har tur så får jag se er två gånger till i sommar, och då ska det dansas mer!

<3

Maja said...

Det var underbart! Och jag håller med, regnet gjorde ingenting, tvärtom blev det bara lite mys. Ska bli så sjukt härligt att få se dig och salem igen på parksommar! Du var topp tre bästa spelingarna på hela jävla festivalen! Du är bäst =)

Va! said...

Önskar så jag kunde varit där och sett er! Men tyvär är jag en småtting. ;) Tycker alla låtarna som gjorts av er är suveräna! Dom har lagom mycket budskap, längtar tills jag kan se er live!

mean people suck said...

alltså, jag kan ha klagat lite. det var kallt. OCH det regnade. det är inte kul att sova i tält då.
men er spelning var bra. heja heja!

Carolina said...

"lagom mycket budskap" = den du.

jag stavar skiljde med j. vet inte varför. förlåt.

Anonymous said...

Jag har några fina bilder på dig och Laakso.
Kolla in min bilddagbok och den dagen du spelade. http://missypii.bilddagboken.se/

Jenni said...

TREVLIG MIDSOMMAR! Jag diggar det du gör!!!!

Titta gärna in:

jenniferwashere.blogg.se

Alexandra said...

Helt underbart bra...
Önskar jag får se er mins en gång till iår! *snälla!!*

Lilla Essingen said...

Underbara texter. Njuter dessutom av Annikas röst. Klockren. Nu måste jag bekanta mig mer med Hello Saferide som jag har hållt mig undan lite grann.

Alex said...

Jag är barnsligt förtjust i dig. :)
Undrade, vet du ännu ifall Hello Saferide ska spela på fredag eller lördag på Way out West? Hade tänkt mig en fredagsbiljett p.g.a. Pogues och Primal Scream, men blir Saferide-spelningen på lördagen så får jag väl spara ihop till ett festivalpass. :)

Säkert! är säkert för min del oavsett vilket p.g.a. folkparksturnén som jag ser fram mycket emot.

halva speciella said...

I rest my case. Jag valde ju skilde som stavning i boken jag korrläste, men om Buba nu skiljde sig a la 1700-tal så gärna för mig. om inte annat så för att få höra på Viktigas skryt. Ser fram emot ännu fler tupp och hönfajter i besserwisserbussen.

Sandra said...

Jag hade velat se dig!

Anonymous said...

Hey, landed on your blog, nice stuff. I found a cool new tool for our blogs... www.widgetmate.com It helps get latest news for our keywords directly on to our blog. I added it on mine. Worked like a charm.

Anonymous said...

Jag kommer ihåg dina låtar från en enda spelning på Hultsfred, det betyder att de har gjort djupt intryck, kära Annika (:

Lina said...

Hello!
Jag undrar vilken dag som ni och den där slynan HS spelar på Way out west? Är det möjligtvis samma dag?
Jag och mina vänner undrar vilken dag vi ska köpa biljett, ni är vår huvudattraktion!
Kram Lina

Anonymous said...

Trots(?) att jag är en inbiten ordmärkare själv så måste jag tyvärr säga att du har fel Annika. Skilde/skiljde kan stavas på båda sätten. Svenska språket är nämligen ett av landets äldsta open-source-projekt och "in the public domain" sedan långt innan vikingarna. Det ändrar sig när användarna känner behov av ändring.

Du om någon borde ju veta eftersom dina texter är fulla av råsmarta "fel" och div. språkligt okynne.

Jag kan dock meddela att det är mindre smärtsamt att skilja sig när man har Säkert!-CD'n i bilstereon.

// Jo

PS. Roskilde stavas dock alltid utan "j". Annars blir det problem att få hjälp av navigatorn att hitta dit.

Linnea said...

Otroligt bra spelning! Jag hade längtat som en galning efter att få ser er live, och första spelningen någonsin är ju inget att klaga på. Mycket mysig stämning, och regnet blev som grädden på moset. SJUKT bra!!

[A N T O N] said...

Hej Annika !

Var och kollade på dig på Hultan.
Det var ju eran första officiela spelning. Känndes väldigt speciellt :)

About Me

för kontakt, maila skivbolaget Razzia: info@razziarecords.se bokningsbolaget Luger: robin@luger.se