Monday, April 30, 2007

Och.

Här är videon. Den känns i magen. Magnus Renfors har gjort den. Tack Magnus och alla som var med och spelade in en natt i Hjorthagen. Tack även till Säkert!-armén som dundrar bakom, hundra damer som jag önskar jag hade med mig var jag än gick. Alla borde få ha hundra personer i ryggen. Det man säger får liksom sån pondus då, "En korv med bröd tack" skulle vara poesi.

Säkert! - Allt som är ditt

Add to My Profile | More Videos

54 comments:

Jim said...

Fin blogg! Tycker om din musik väldigt mycket. =)

calaesclaes said...

Så enkel, så stark.
Så rätt.

Lagercrantz said...

Underbart kraftfull video och bäst musik just nu.
Längtar till sommaren och spelningarna i Östersund och Göteborg. <3

Erika said...

Videon blev ju jättebra! Var roligt att ingår "Säkert-armen" också, även om det var lite småsvettigt att springa nerför backen ett antal gånger. Men det var dte lätt värt, för det var kul och sen blev ju videon hur bra som helst också!

Och sen är ju låten i sig stark också.

//Erika

karin said...

aj, väldigt slutgiltigt och fulländat!


bästa videon ever tycker jag.

victoronia said...

Sjukt bra låt. Den är mycket gripande måste jag säga.

Tommy said...

Åh fy fan vad bra det här är! Älskar. Hoppas få höra och se mer i sommar.

Anonymous said...

meh alltså ANNIKA! så agressiv, så snygg, BRA BRA BRA
/jojohanna

Dennis said...

Vilken bra video! Visar en gång till att det inte behövs en stor budget för att få ut en stor effekt. Det behövs idéer. Tack också för låten. Eller för alla låtar du gjör. De är bland dem bästa som finns :-)

Lina said...

Oh, vad hard och stark och rak och grym videon ar. Jag ar sa glad att den har laten och videon gjordes, tack!

Björn K said...

oh holy crap. Ni har gjort det igen. fy vad bra den var, Keep it up Annika och musiker, tekniker, Säkert-armén,och alla anndra

Banangegga said...

GRYMT bra video! Till en självklart klockren låt.
Keep up the good work! Du är så jävla fantastisk! Träffar alltid helt rätt.
//Anna

chinaeyes said...

JA DET KÄNNS I MAGEN. jag ryser och pirrar och allt på samma gång. huuuu.. och GUD vad bra den blev! Min syster är i Japan just nu men jag ska skicka länken så hon också får se. Dessutom har hon lovat att följa med på din spelning i sommar eftersom hon fick en gratis cd med autograf av mig (och dig) ;) Ta hand om dig, Kram! /Felicia *dam i Annikas armé*

Angelica said...

Annika: Ja, den känns sannerligen i magen. Det verkar vara så viktigt att släppa orden och känslorna fria

Gusten said...

Sällar mig till ryggdunkarna.

När du intervjuades på P3 och valde att spela upp Tom Waits bästa låt fick du upp mina ögon för både hans och din musik. Det är så rätt att du gjort en svensk skiva, för vårt språk är mer uttrycksfullt, och du är ju så uttrycksfull, så i slutändan blir det hela väldigt... helt enkelt... uttrycksfullt?

Skivans bästa låt, och en stark, bra video. Dom jävlarna ska skjutas. *två tummar upp*

Twisted logic said...

videon är jättebra! och säkert! är sååå sjukt bra! först tyckte jag att hello saferide var bättre. men efter en del lyssning kan jag inte sluta lyssna på säkert! när du sjunger: och jag grät mig till sömns alltså den stämmer så bra, att man nästan kan tro att den är skriven om mig! jaja. du är bra iaf! och jag är så ledsen att jag inte kan se er på hultan i sommar:/ men keep it up!:D

/Amanda

calaesclaes said...

Stina-spelningen var väl OK, men bildproducenten är en klåpare! Är ni så tråkiga att titta på att det måste till oskärpa och vinglig kamera för att skapa ett intresse?

Anna said...

Tack! För en sjukt bra låt, för att du inspirar unga tjejer i Sverige dels musikaliskt men också till att stå på sig och ta hand om varandra! Tack för att du skriver om ett sånt viktigt ämne! Jag får gåshud av denna låten:) Hoppas jag kan se dig live i sommar!

Tess said...

jag kan inte se videon :( men ska checka in youtube :)

älskar din musik! i'll see you in stockholm, august! parksommar : D

vera said...

Fantastiskt bra video!! Vill också ha 100 agressiva damer bakom ryggen när jag går ensam hem! Mer låtar och video från dig.

ActDontTalk said...

videon kändes verkligen i magen, och jag blev alldeles rörd!
tack för supermusik annika!

sandra said...

Usch så hemsk video, sitter och ryser, men oj så bra den är. Så enkel, men samtidigt berör sen så himla mkt.Låten är fantastiskt!

albin said...

härligt att någon faktist gör låtar som känns, gör lite ont. inte bara den där gamla depressionen som alla svenska artister, författare och regissörer ältar hela tiden, utan en låt som verkligen är viktig. det är dags att fler säger till, på skarpen, som du!

DorisBeda said...

Min kompis blev våldtagen på vägen hem från jobbet för ett par år sedan. Allt vi har pratat om. Allt vi har försökt förstå. Alla skuldkänslor och hjälplöshet vi vänner känt inför henne. För att inte tala om allt hon berättat och allt hon hållt inne med.
Jag vet inte hur du gör det, men du gör det så himla enkelt och rätt! Allt vi kände och känner kan sammanfattas i
"dom djävlarna ska skjutas" och "jag ska spendera mitt liv, tillbaka allt som var ditt". Tack

Johanna said...

men är hela videon filmad i ett enda långt klipp eller? herrejävlar vad allting måste klaffa då...

Johan Sandin said...

Oj... Det var första gången någonsin i mitt trettifyraåriga liv som jag blivit tårögd när jag sett en musikvideo. Sekvensen där man för första gången får se ditt ansikte triggade igång hela min känsloapparat. Jag är helt fascinerad och tagen över att någon kan skapa ett sådant ögonblick.

Tack!

Anonymous said...

åh ja det här var en riktigt stark upplevlese må jag säga! riktigt bra video och riktigt bra låt!

Alexander said...

Så jävla stark text och video. Helt underbart. Ser fram emot att se dig på Hultsfred i sommar. Längst fram på första livespelningen som Säkert!, det blir grymt.

Anonymous said...

Bra låt. Ligger helt klart rätt i tiden om man säger så. Den svenska lagstiftningen som genom sin oförmåga att döma denna typ av brottslingar till de straff de förtjänar. Mer eller mindre uppmanar folk att ta lagen i egna händer och skapa sin egen rättvisa. Detta måste det bli ändring på!.

Ett utdömt straff ska ge offret och offrets anhöriga en känsla av upprättelse och avskräcka gärningsmannen från att upprepa brottet. I vissa fall även se till att gärningsmannen inte kan upprepa sitt brott även om han skulle vilja. Straffet ska också fungera som en varning till övriga invånare i landet.

Man får heller inte blunda för vilken grupp i vårat samhälle som står för de flesta våldsbrotten och våldtäkterna. Om ni tänker till lite så kommer ni nog på vilken grupp jag pratar om. Dock vill jag ha sagt att alla medlemmar i denna grupp inte ägnar sig åt denna typ av verksamhet. Men en betydande del av dem gör det och det förstör för hela gruppen.

Så, om ni vill är trötta på våldtäkter och misshandlar rösta på Sverige demokraterna i nästa val. De har i alla fall ett hum om vad roten till problemet ligger.

mvh

calaesclaes said...

Du har nog hamnat i fel forum, "anonymous". Kryp tillbaka under stenen...

Anonymous said...

Tror många kommer läsa mitt inlägg och innerst inne känna att det som står det stämmer ganska bra. Till och med du, calaesclaes, om du tänker till lite;)

netza said...

Så jävla bra. Jag blev alldeles röd av både låten och videon.

netza said...

haha inte röd, rörd! ;D

Anonymous said...

Wow... såg videon på aftonbladet, det var verkligen en video som tog tag i en, jag tror denna kommer att hjälpa många unga tjejer! Bra jobbat!!

blah said...

grym låt, men videon va lite främlingsfientlig juu...jag menar - varför måste våldtäktsmännen se ut som två invandrare? kan dom inte se ut som två svennar med bootcut ist

ninja said...

hörde låten för första gången nyss, DAMNNN vad bra! så otroligt kraftfull, stark och rakt på sak. Känner mig både styrkt, skitförbannad fast bra på samma gång. svårt att förklara, men jösses vilken bra låt o bra video.

Anonymous said...

"Man får heller inte blunda för vilken grupp i vårat samhälle som står för de flesta våldsbrotten och våldtäkterna."

Men duh, det är klart alla fattar att män är ett samhällsproblem

Hanna said...

Tårarna kommer varje gång jag hör låten. Så jävla bra.

amanda said...

kärlek!

Ida said...

Anonymous: Ja, jag vet precis vilken grupp som står för typ 99% av alla våldtäkter. MÄN.
Vad vill du egentligen säga? Det är så otroligt elakt och fult att utnyttja Annikas starka låt och viktiga budskap för att sprida politisk propaganda. (Även om du gör det på ett fegt sätt och inte ens vågar skriva vem du är.)
Vill man bekämpa våldet mot kvinnor ska man kämpa mot den könsmaktsordning vi har idag, inget annat.
Förlåt att jag ens tar upp det här, men jag blir så äcklad av smygrasister som förstör ditt viktiga budskap och din fantastiska låt/video, Annika.

Cecilia said...

gråter som ett litet barn. tack du.

Anonymous said...

Tusen tack!! Så j-vla bra jobbat och tänkt.

Keep rockin!

René said...

Hej Annika och band. Jag kommer från Tyskland och min svenska är inte så bra. Jag har hört din song "Allt som är dit" på P3 Svea (webbradion) - en fantastisk songen. Jag har köpt också albumet på klicktrack.com - jag älskar skivan.

Hej då,

René.

Anna said...

Annika, hur kan du vara så bra?

borta said...

Jag gråter och ryser när jag ser och hör det här! Fy fan vad bra! Skjut dom jävlarna!

Markus F said...

Helt jävla superbra. Tack.

Anonymous said...

Bästa låten på svenska som jag hört på bra länge... Fantastiskt bra!

Johanna said...

jag ryser när jag ser den. jag blir kall och varm under "de jävlarna ska skjutas" för det är precis så som det är. vill verkligen ge en pungspark till de som förnedrar och skadar kvinnor på det sättet, i synnerhet några av mina närmaste vänner. inte okej.

Palnatoke said...

Ida och calaesclaes: Ni får allt ta och finna er i att den här videon och låten är något som många nazzizter gillar. Jag ska stå och heila vilt på nästa Säkert-spelning. ;)

Allvarligt talat, låten är bra, videon är bra, ämnet är förbaskat angeläget och något som i högsta grad engagerar oss nationella. Definitivt en frisk fläkt i radioskvalet.

Och nej, det relevanta är inte att det är män som våldtar. Då kan ni lika gärna säga att "människor begår 100% av alla våldtäkter" och blanda bort korten riktigt ordentligt. Det relevanta är att det är en viss annan grupp, som utgör en snabbt växande andel av befolkningen och som till skillnad från män inte hör hemma här.

Anonymous said...

underbar video! älskar låten, den är så stark och rå. precis som det ska vara.

FH a.k.a. Bosse said...

Jag får gåshud varje gång. Det viktigaste inlägget mot våldtäkt på väldigt länge.

Markus Amalthea Magnuson said...

Detta är så starkt, jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag hörde Säkert! första gången i torsdags under ett mycket speciellt dygn (ja, ett helt dygn, skivan på repeat, bokstavligt talat) och ikväll sitter jag här och gråter tills alla mina kläder är blöta. Du påverkar mig, glöm aldrig det!

Mr G said...

Tack!
Grymt, viktigt, säkert!

leopardia said...

den klart starkaste videon nånsin! sjukt bra!!

About Me

för kontakt, maila skivbolaget Razzia: info@razziarecords.se bokningsbolaget Luger: robin@luger.se