Monday, July 4, 2011

Två dagar.

Man börjar i Kiruna, ryser lite över hur vackert det är i Kiruna, Lovisa och Frida åker ner i gruvan på riktigt, man hör Eric Saade i bakgrunden som spelar på stora scenen, man häller ur en skvätt av sig själv inför regnet och kanske tvåhundra fina personer, åker till Gällivare och ser renar och midnattssol, Markus fyller år, man sover inte för det är kändiskaraoke med Bengt Dahlqvist från Skilda Världar på hotellet så man ligger bara och glor i taket och hör discot, man flyger och tågar till Borlänge, man har tappat rösten och fått kortison och är speedad.

Man måste vara tyst hela dygnet, man går upp på scen och det är flera tusen personer, alla sjunger, rösten som är tappad drunknar i alla andras. Mikrofoner och sladdar går sönder. Dom håller händerna som hjärtan. Som vanligt har man ingen distans under Fredrik och man ser den där personen under Allt som är ditt som man skrev låten till fast man inte visste det då, och så börjar man grina som vanligt och så är det slut.

Man är ingen maskin utan kött och blod och därför blir man så djupt tacksam och rörd över att när ens röst försvinner får man hjälp av flera tusen andra röster, och ibland tror man på riktigt får tro att vi kan starta upp nåt nytt, och skriva en ny bibel.

26 comments:

Anonymous said...

så himla avundsjuk att jag inte var på P&l, hade så gärna velat sett dig där! Du är fantastisk och jag beundrar dig sjukt mycket!

Pucko said...

Jag älskar Fredrik. Den har växt för varje gång som jag har hört dig sjunga den live. Man kan höra att din röst spricker under vissa partier och man kan ana en liten tår i ögonvrån. Fredrik är en speciell låt, den känns som ingen annan.

John L said...

bäst på p&l!

evelinamarina said...

åh annika. jag såg Säkert! för allra första gången live i lördags i Borlänge. jag har längtat på himla länge, och ni var så jävla bra!! du var så jävla bra! på allvar, jag kan inte riktigt komma över hur fantastiska ni var allihop, och hur väldigt gärna jag hade velat stå kvar där i flera timmar till. er spelning var lätt en av de allra bästa under hela veckan. du lyckas till och med när du inte har någon röst (vilket inte ens märktes). jag förstår verkligen inte hur du gör. all kärlek till er, och särskilt till dig!

erica fidelina said...

nu har jag suttit i säkert tio minuter och försökt kommentera. hoppas den här rutan funkar nu!
jag var en av alla lyckliga som såg dig på peace and love. gudars så fint det var! helt klart en av dom absolut bästa konserterna på hela veckan. jag hade längtat så till just den stunden, och den slog till och med alla förväntningar!
är så obeskrivligt tacksam att du inte ställde in för att du mådde dåligt. tacktacktack!
du är bäst. <3

Tekla said...

Höjdpunkten på hela peace and love (tätt följt av Anna Järvnen, Håkan, The Ark och jj) var nog din konsert. Men ännu bättre än det var att faktiskt få träffa dig där i publiken på Bob Dylan. När du hade gått satte jag mig ner och gråtskrattde i typ en kvart, så bra tycker jag du är, hoppas du förstod det.

Kajsa said...

Din musik är den starkaste, bästa och mest gripende musiken jag vet. Den har gjort så mycket för mig. Får mig att känna massa.
Jag fattar inte hur du lyckas skapa så genialisk musik. Texterna är fantastiska.
Att se dig sjunga(du var så arg på fredrik och det gjorde det hela ännu bättre) och sedan träffa dig i lördag, var otroligt grymt!
Att du blir generad när du får höra hur fantastisk du är gör dig så mänsklig.
Hoppas du har det jättebra och att du fortsätter med ditt. Hoppas också på att se dig på stan någon gång.
Kram Kajsa

Ps. du är sjukt snygg.

Umebo said...

Du inspirerar mig varje dag, ska du veta. Det finns ingen annan musik som får mig att känna så mycket. Du sätter ord på det jag inte kan sätta ord på. "Facit" har snurrat i vinylspelaren hela hösten, vintern, våren och jag blir aldrig aldrig less! Tack för det :)

Ludvig said...

<3

ViolaIngeborg said...

Jag kan bara sälla mig till all hyllrop; ni var fantastiska på P&L, det var första gången jag såg Säkert! live och jag blev inte besviken. Tack så mycket!

Maria said...

jag och min kompis stod längst fram och sjung med i varannan låt. vi tyckte det var så sjukt bra och häftigt att vi inte märkte av strul med röst och teknik. tack som fan! ert framträdande liksom värmde hela hjärta och själ. åh.

Kasper said...

Du verkar bara så jävla.. Jag vet inte. Så jävla Bra. Jag blir lycklig nu, när jag läser det här på natten, och lyssnar på din musik.

Amanda said...

Ni är så himla himla bra. Varje gång jag ser dig på stan eller på Ica maxi känns det som om det skulle vara fullt naturligt att hälsa, börja prata och sådant. Det känns som om du vet exakt hur det är, som om att du skulle förstå. Precis allting.

Bland det bästa som finns är de timmar man får stå framför er. Lyssna, dansa och känna igen sig. De andra timmarna räddar skivorna den tråkiga väntan på vasaplan efter bussar som är försenade och går för sällan. Bryter när tystnaden blivit för stor. Ger en hopp när allt känns värdelöst.

Tack för allt.
(Någon gång kanske jag vågar säga det in public).

Clara said...

det gör ont när jag läser hur du sätter finger på en känsla genom ord i en text.

jag vet inte om du såg mig, men jag såg dig och det var smärtfyllt och bra.

tack och jag kommer köpa din bibel

Fanny said...

Du var bäst på peace&love. Och där spelade ändå livs levande legender.

Erica said...

Jag var på Peace and Love. Jag såg Säkert för första gången. Jag stod längst fram. Jag dansade och jag sjöng.

Jag vet inte om du såg mig, men jag stod till vänster om scenen, sett från sitt håll, och hade på mig en grå tröja under halva konserten och ett vitt linne under andra halvan. Det känns som om du såg mig någon gång i alla fall.

Jag såg dig och du var otroligt vacker. Att rösten svek och att mikrofonen krånglade gjorde absolut ingenting.

Tack!

maja said...

hej, dom där två dagarna verkar ha varit magiska. låtskrivare, det märks att du är en fantastisk sådan. jag försöker ibland skriva, i bloggform och i annan form, men inte i sångform. dock snurrade du igång skrivarinspirationen i mitt huvud då jag såg dig i oslo i våras, tack. vilka texter du får till. jag beundrar det stort.

och vad kul att bengt dahlquist får ha kändiskaraoke! :)

hejdå!

Moa said...

Annika Norlin jag är tolv år och jag älskar dig och din charm och säkert!

Anna said...

Spelningen i Borlänge var jättefin fast du var hes och känslorna som skapades var underbara! Tack för att du är så uppriktig i dina texter! Kram!

Helena said...

Sitter just och lyssnar på dig som jag så ofta gör. Du är underbar, och berör på ett speciellt sätt med din musik. Jag tycker verkligen du är den bästa kvinnliga artisten i landet. Din musik är så ärlig och du är fantastisk på konserter när du lever dig i musiken som en tok.

Förresten spelar jag Nån gång måste du bli själv nu på gitarr. Har spelat i lite över en månad så den funkar bra.

Tack för all musik Annika! Du är grym!

Anonymous said...

du var fantastisk!!!!!

Mandy Juno said...

En hel höst var Allt som var ditt en av få låtar som fick mig stå ut. Jag har aldrig varit så arg som då. Du är så bra på texter. Läste dina krönikor ibland förut. Och det vackraste jag hört i sommar är http://www.youtube.com/watch?v=QnhZmltkoEk

Lev väl och fortsätt förändra världen. Kram!

Frida said...

Åh så fint du skriver, Annika. Får rysprickar över hela mig bara av att läsa det där lilla inlägget. Du är så cool.

nacl said...

Du är nog en av de mest eminenta människorna som finns. Skriver alldeles underbart, likaså med sången. Allt som är ditt är nog en av de starkaste och bästa låtar jag hört. En period gick den på repeat om och om igen. Jag överdriver inte när jag säger att din musik har hjälpt mig genom så otroligt mycket och på ett sätt kanske även räddat mig. Tack för att du är du, för att du finns helt enkelt. Du kan sätta ord på det jag inte själv kan. Tack.
Vi ses i Östersund!

Hulda said...

Du är så jäkla vacker. Hela du liksom. Trästock, jag stod längst fram och mitt hjärta brast hela tiden för det var så fint, du känns så levande på scenen.

Tack!

Malin said...

Jag har alltid tyckt att svensk musik är lite lamt, tills jag upptäckte Säkert!. Detta var nån gång 2009, i samma veva som jag såg hello saferide live första gången. Jag är nu mer frälst av låtar som Dansa fastän, Köttet är svagt och (mest av alla) Fredrik. Snälla Annika, sluta aldrig skriva musik! Den öppnade nya dörrar och jag är evigt tacksam. Måste tillägga att peace&love var grymt! Mycket kärlek.

About Me

för kontakt, maila skivbolaget Razzia: info@razziarecords.se bokningsbolaget Luger: robin@luger.se