Friday, January 28, 2011

Nyheter inom turnévärlden.

1. Vår spelning på Demedis i Sthlm är slutsåld, och vi la till en extra, den 28 mars alltså. Alla åldrar får komma in denna gång.
2. Vi kommer till Peace & Love-festivalen i sommar.

Jag spenderar mycket tid med att tänka på vilka ni är, ni som är så många att spelningarna säljer slut. Jag tänker på alla pengar ni betalar för att komma och höra oss på lajven. Ibland ser ni rika ut i publiken, och då slappnar jag av. "Den här personen har inte lagt halva sin inkomst på att komma hit, " tänker jag. Jag såg en Louis Vuitton-väska en gång och då blev jag så avslappnad att jag dreglade.

Jag undrar över hur ni fattar beslutet att gå och se oss. Hon där kanske är här på en första träff med någon hon träffat på Internet, tänker jag, och då anstränger jag mig för att låta romantisk för att inte förstöra stämningen. Den där killen ser ut att vara här med sin morsa, tänker jag, och då vill jag så gärna vara det enda populärkulturella som binder samman mor och son och får dem att hitta en gemensam ståndpunkt. Ibland ser jag folk i skinnjacka med korsade armar och då blir jag livrädd, för det brukar vara personer som vill att vi ska låta som något som redan har hänt.

Först tänker jag allt det här, och sedan tänker jag att Rolling Stones nog aldrig tänker såhär, och sedan undrar jag om det är därför de har tagit så mycket kokain, för att slippa tänka såhär.

17 comments:

Randiga mössan said...

Och ibland ser du en ensam människa i randig mössa som är där själv och som har lagt alla pengar den har på att få se er utan att tveka. Den lilla ensamma människan med den randiga mössan står där, nästan längst fram i mitten darrar och gråter av alla känslor som bryter sig ut under konserten. Ibland får den lilla ensamma människan med randig mössa ögonkontakt med Rödluvan som står där på uppe på scen, ler och nickar och bara hoppas att hon såg.

Anna said...

Men alltså, jag är inte rik och har inte armarna i kors. Jag sparar gärna pengar för att kunna gå och lyssna på dig. Fattar du hur mycket du ger med dina låtar och hur tagen jag är av alla texter? De har hjälp och stöttat i vått och torrt. Länge. Därför betalar jag gärna för att dessutom få se dig sjunga live.
TACK!<3

Randiga mössan said...

Jag håller med du Anna! Annika, jag har funderat på en sak.. Det borde stå "Varning! Kan vara oerhört beroendeframkallande på ett högst positivt sätt!" På dina skivor. Typ.

Du och Lovisa och Henrik och hela högen är förjävla fina! Adoptera mig tack och förvara mig i en kartong någonstans på vinden eller dylikt.

Förresten när och hur släpps Säkert! på engelska? Jag är så himla nyfiken! Sjunger du "Shoot those motherfuckers" i Allt som är ditt?

Joanna said...

Annika, du gör mig glad och ger mig hopp eftersom jag känner igen mig i dina texter. Så då tänker jag att "okej. Andra klarar det här. Då gör jag det också". Och så blir jag ledsen ibland också. Men hopp är en bra grej. Och dans också. Och jag dansar nästan alltid när jag hör dig sjunga. Och sjunger med fast jag inte kan sjunga särskilt fint egentligen. Jag blir glad. Jag har aldrig sett dig live. Men om jag kunde så hade jag gärna lagt mina få student-pengar på din konsert. Ja, ingen tvekan alls.

Sandra said...

För att du är så förbannat bra..
Kan inte tänka mig ett bättre sätt att tillbringa min 24års dag än att se dig (er) live!

Vi ses i Göteborg! :)

Lisa said...

Men, du är ju fantastisk, det är ju därför. Du gör sjukt bra musik och är känslig och tuff och sval och svag på samma gång, du är så mycket människa och det är så mycket känsla att jag bara vill skratta och gråta och hångla och kramas och finnas till i största allmänhet.

Johan said...

Pengar och semesterdagar är småsaker i sammanhanget. Fortsätt med vad du gör, Annika, så fortsätter vi med nöje att gå på dina konserter. Oavsett vad det kostar.

Mathias said...

Dina spelningar är värda varenda krona! Denna gång åker jag hela vägen från Paris för att få lyssna på dig. Debaser 27 - längtar!

pocki said...

Mathias: Nu får jag ju prestationsångest och blir ledsen över att jag inte åker från England för att gå :(

Anonymous said...

Hej Annika!
Ni kommer väl till Helsingfors? Dom har liksom ingen information om det på Korjaamos sida och jag börjar bli lite orolig! ;(

Lisa Sandblom said...

Har ännu bara sett dig som Hello Saferide, men att se dig som Säkert! vore riktigt trevligt, men så är man fram till sommaren under 18 så det går inte alltid så bra, tyvärr. Annars hade jag gått i Göteborg utan tvekan!

Ville också bara säga att jag gjort en cover på din låt "Är du fortfarande arg?". Jag hoppas att det var okej, du kan få lyssna på min hemsida (www.lisasandblom.se) om du vill. Och om du inte vill att jag ska ha den där (det kanske inte ens är lagligt?), så tar jag bort den.

Din musik är den bästa jag vet!

trasslig said...

JAG ÄLSKAR DIG.

Clara said...

randiga mössan, vi ses där!

eliinans@hotmail.com said...

Hej fina du!
Du kanske inte ens läser detta, men jag testar ändå.
Jag ville bara säga tack för att du skriver så fantastiskt.
Jag går en ettårig utbildning i show & musikal och vi har precis avslutat en period av shower och föreställningar.
Varje dag innan jag skulle upp på scen satt jag i logen men min ipod och lyssnade på dig och dina låtar och det gör mig lugnt och samlad, samtidigt som drömmen och viljan om att en dag kanske bara bli hälften så duktig som du växer.
Så åter igen tack för att du är så bra och tack för att du ( även om du inte vetat om det) hjälpt mig så många gånger. ALL KÄRLEK

blåmesen said...

Helt orelaterat... Du skulle inte kunna tänka dig att komma till S!esta! i Hässleholm av alla hålor, i början av maj?

Det hade varit fett.

Polly said...

Åh, vad jag ler när jag läser detta inlägg. Vill att du tar in vad alla skriver här. Jag har gett min käraste vän två biljetter i julklapp till spelningen i Göteborg (hon blev superglad!). Så vi kommer att vara där och uppleva eufori som bara du kan leverera. Och det är värt alla stålar! Air-hug Polly.

Tejna said...

Jag gick för att min killkompis är kär i dej och han ville ha sällskap (och bilskjuts) till Norrköping 4/3. Först va jag rädd, för jag är sån, rädd för folksamlingar, men sen blev jag lugn av din röst. Jag skämdes när jag inte kunde texterna och jag såg många som grät. Jag fick rys av Allt som är ditt-låten (för det är den jag typ hört) och tyckte väl att ni var superduktiga men kanske inte blev så tagen trots allt när min polare prata på om hur bra ni va på vägen hem. Det va sen, när jag kom hem, som det slog mej att jag saknade er. Jag va tvungen att lyssna mera, och nu när jag har Facit hemma är jag oerhört imponerad av allt som är Säkert! och är uppriktigt ledsen över att jag inte fattat det förrän nu. Influensa och Dansa, fastän är underbara och innan jag lägger mej på kvällarna lyssnar jag på filmningen jag gjorde av Ditt kvarter (då när jag skämdes som fan för att Annika gick precis bredvid mej och jag inte kunde texten..)och bara myser. Hurra för Säkert! (Och jag blev bjuden på konserten så pengarna va inget prob.)
http://www.youtube.com/watch?v=yv7EkEH5bZ8

About Me

för kontakt, maila skivbolaget Razzia: info@razziarecords.se bokningsbolaget Luger: robin@luger.se