Monday, November 26, 2007

SplorrJag har nyss fyllt år. Jag fick många fina presenter: ett dragspel från Anders, en highschool prom-fest från Erika, ett uppträdande på high school-promen av Dreamboy och en duk som föreställde Skellefteå av Säkert!-bandet, plus en necessär som föreställer Umeå. Necessären var full av min bästa choklad, Skotte.


Av Lars fick jag den här skivan: SPLORR! med Lill-Babs, från 1962. Det är temalåten till Lill-Babs fanklubb. Det finns lite regler för hur man ska vara för att få bli medlem i Lill-Babs klubb. Reglerna står bakpå skivan:
Lovar att efterleva följande regler

Inser vikten av ärlighet

Lever livet leende

Låter alltid äldre sitta i bussen

Blir aldrig avundsjuk

Accepterar inga orättvisor

Bryter aldrig ett löfte

Skryter inte


Kommer alltid i tid
Lyder alltid goda råd

Undandrar sej aldrig sitt ansvar

Bryr sig inte om skvaller

Bekänner genast ett misstag


Det viktigaste med Lill-Babsklubben är dock att man inte får lyssna på SPLORR! om man inte är med i fanklubben. En annan viktig grej är att om man träffar en annan medlem ska man alltid inleda konversationen med att skrika: SPLORR! Om man känner sig hängig en dag kan man även titta in i spegeln och ropa: SPLORR! SPLORR! SPLORR! så mår man genast bättre.


Jag försöker att titta in i spegeln och ropa, Lill-Babs! Men jag faller ändå på ett L, ett K och inte minst ett B och därför får jag inte vara med i din klubb.

9 comments:

Linnéa said...

Annika, kan du inte visa ett kort på umeånecessären? jag vill så gärna se!

Anonymous said...

Grattis i efterskott.

Anonymous said...

Grattis!!

Jenny. said...

Vad vackert det var på morgonpasset i morse. Härligt att starta dagen glad för en gångs skull...

calaesclaes said...

Min storasyster var med i den klubben. Jag fick min barndom förstörd av "Är du kär i mig ännu, Claes-Göran?". Snälla, gör INTE en cover på den.

Johanna said...

vad fint det var att starta dagen med din ljuva stämma i morse, det var helt underbart och jag satt med gåshus! tack för att du förgyller mitt liv med dina underbart vackra låtar, du är så bra annika! jag längtar så mycket till cirkus, det kommer bli hösten och vinterns bästa kväll! jag ska gråta lite på allt som är ditt om du gör det..

Anonymous said...

"Säkert! kommer ju höras i P3-live Malin. Det kan du ju trösta dig med eftersom du inte kan se spelningen på Nefertiti"-kommentaren droppades av min ömme fader igårkväll. Är det kört nu när biljetterna är slutsålda alltså? Man kan inte betala i dörren? Annika, det skulle ju göra så ont att missa...

Anonymous said...

De släpper ett fåtal biljetter i dörren, det gör Nef alltid. Men inte alls många, typ bara 50 stycken eller så. Kanske 30.

Pernilla said...

jag har alltid undrat vem det är som egentligen äter skotte, men nu vet jag! :) skönt att ha fått det mysteriet löst!

About Me

för kontakt, maila skivbolaget Razzia: info@razziarecords.se bokningsbolaget Luger: robin@luger.se