Friday, October 12, 2007

Man måste vara gammal och rik för att gilla pop

Oh tack för önskningarna! Jag är ledsen att flera av spelningarna inte släpper in er under 18. Nu har vi i alla fall styrt upp så att 20-årsgränsen på Nef i Göteborg är ändrad till 18. På Cirkus i Stockholm kommer man in om man är över 13.

Det är ju lätt att tro att det alltid blir så här för att band nuförtiden struntar i unga lyssnare och vill ha en mer äldre, intellektuell publik. Tjenare, akademikerluggarna som står med armarna i kors och fnyser byter vi bort mot en aggressiv 16-åring vilken dag som helst. Tyvärr är det så att utan ölförsäljning går lokalerna back när de tar in band och därför är det ovanligt att bli bokade av under 18-ställen.

Och tro inte att jag inte förstår känslan för jag har inte bara varit tonåring själv (sant!) utan jag har dessutom vuxit upp i Östersund, dit inga band hade råd att komma eftersom det ligger i Norrland. I stället åkte jag på Expo-Norr-mässan och kollade på Charlotte Perrelli bara för den rusiga känslan av att det äntligen händer nåt. Sedan blev jag äldre och gjorde en bitter skiva. Så kan det gå.

14 comments:

Johanna said...

Annika. Jag KANSKE förlåter dig.

Anonymous said...

jag KANSKE förlåter dig med. dålig stil. vi som stod längst fram på way out west och sjöng med på ALLA låtrader, vi ska inte kunna se er igen, bara för att vi inte är 18? :'(

Makkadam said...

Jag som missar hela turnen ar ocksa bitter. Sitter i Hong kong och ar bitter. Ingen Asienturne inbokad?

Martina said...

Vidga era vyer barn! Åk till Stockholm!

erik said...

Känner igen det där om östersund...likadant här i dalarna. nu har man dock blivit över 20 och får komma in på alla ställen där banden spelar, men då kommer det inget man vill lyssna på. därför borde säkert komma hit och vara ett ljus i mörkret i höst/vinter tycker jag ;)

Henry Chinaski said...

Du är grym! Synd att ditt album inte finns att tanka bara!

vision said...

alla ungar under 18 i göteborg kan gå in på www.tradera.com & köpa en biljett göteborg-stockholm för 1 kr 48 timmar innan avfärd för att gå på konserten i stockholm istället, det är inte jättedyrt enligt mig. men vad vet jag...

Maija said...

Åh hipp hurra vad glad man är över att bo i en förort. Stockholm, här kommer jag!

Julia said...

åh vad bra det känns att umeå är skonat från idiotiska åldersgränser denna gång!

happy sally said...

eller kan man gå in på www.kontaktnatet.se, kolla vilken närmaste musikföreningen är lobba för att dom ska boka Säkert eller rent av erbjuda sig att söka pengar själv hos kommunen via dom för att själv arrangera en Säkert-konsert fast i musikföreningens namn. Eller starta sin egen musikförening, fixa stålars från kommunen, låna nån lokal (ex ungdomsgård om det finns eller en teater eller ett folkets hus kanske? Säkert har ju en viss förkärlek till Folkparker så det kanske är en idé.) och tjata ner priset så det blir gratis och anordna sina egna (drogfria)konserter med favoritbanden (Säkert). Det bygger ju på att man är ett relativt hängivet fan, men att dömma av inläggen ovan verkar det kriteriet uppfyllt med råge. själv är bäste dräng, får man inte dom konserterna man vill ha kan man fixa dom själv. dessutom ganska roligt. hejja!

Per var namnet. said...

TACK Annika för att du ändrat åldersgränsen för Göteborg! :) Räkna med mig!

Richard said...

hahaha! skivan är grym men det är inget i jämförelse med din blogg! blogga mer!

Hedvig said...

SKIT OCKSÅ!! Varför vara tretton? Men jag har ändå inte råd... *också bitter*

Näddäly said...

Vi ses på din stockholms spelning Annika!!

About Me

för kontakt, maila skivbolaget Razzia: info@razziarecords.se bokningsbolaget Luger: robin@luger.se